600true numbers under 200true true 1000none
  • 800 slideleft false 60 bottom 30
    Slide1
  • 800 slidebottom false 60 bottom 30
    Slide2

Ondernemend Ruinen


Detailhandel, Dienstverlening, Handel en Techniek, Horeca, Industrie en Bouw, Recreatie

Ruinen is nog één van de weinige brinkdorpen in Zuid-West Drenthe. De brink heeft een dorpskarakter met voor dorpse begrippen een hoog voorzieningen niveau. Alle benodigde boodschappen kunt u in het centrum van het dorp zelf halen. Het dorp is voorzien van een warme bakker, supermarkt, drogist, bloemist, kapper, kledingzaak , witgoedzaken en een fietshandel. Voor het voorgezetonderwijs, ziekenhuis en theater bent u aangewezen op Hoogeveen (circa 10 km) of Meppel (circa 14 km.) Midden op de Brink staat de sfeervolle Maria kerk (PKN).

Nationaal park Dwingelderveld
Het prachtige natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld is gelegen tussen Ruinen en Dwingeloo. Het park is ruim 37 km² groot. Ideaal om hier een middag te gaan wandelen. In het park staat een schaapskooi met een grote kudde schapen en in de lente lammetjes. Daarnaast kunt u in het park terecht bij het bezoekerscentrum. In dit centrum kunnen ze u voorzien van allerlei informatie over het park en de natuur. Het park bestaat uit veel heide met daar doorheen mooie fietspaden. Tijdens het wandelen of het fietsen kunt u terecht bij het theehuis ‘De Anserdennen’ waar ze heerlijke thee, zelfgemaakt gebak en andere verse producten serveren.

Voor 1999 was Ruinen een eigen gemeente. Door de herindeling maakt Ruinen nu onderdeel uit van de gemeente De Wolden. Hieronder vallen de voormalige gemeenten Zuidwolde, De Wijk en Ruinerwold. De gemeente De Wolden telt ruim 23.500 inwoners. Hiervan wonen er circa 3.650 in Ruinen.

Ruinen is zeer centraal gelegen t.o.v. de A28 (Groningen naar Utrecht) en de A32 (Meppel naar Leeuwarden).